Vařte, pečte, mlsejte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusů
YUZU smažená rýže
Budete potřebovat
- 2 šálky vařené rýže
- 2 velká vejce
- 30 dkg nakrájené šunky
- 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
- 3 lžíce YUZU tea
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- olej
Postup
- Načechrejte rýži a jemně vmíchejte 1-2 lžíce vody a 2 lžičky oleje, dokud nebudou všechna zrnka rýže obalená. Dát stranou.
- Lehce rozšlehejte vejce se solí a míchejte na lehce naolejované velké pánvi nebo woku, dokud vejce nejsou z větší části ztuhlá, ale mírně tekutá. Vyjměte a dejte stranou do mísy.
- Na pánvi rozehřejte velké množství rostlinného oleje a šunku opékejte na středně vysoké teplotě, dokud se neprohřeje. Vyjměte z pánve.
- Snižte teplotu na minimum a přidejte rýži, nalámanou, aby byla uvařená a křupavá. Vaření na menší výkon zajistí, že rýže zůstane nadýchaná a vlhká.
- Přidejte šunku a vejce zpět do pánve spolu se sojovou omáčkou a YUZU tea, promíchejte. Zvyšte plamen na maximum a během smažení míchejte, aby bylo vše křupavé. Na závěr posypte čerstvou jarní cibulkou a vychutnejte si.