Vařte, pečte, mlsejte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusů
Pečený Losos s máslovým pórkem a YUZU dresingem
Budete potřebovat
- 25 g másla
- 4 malé pórky, omyté a nakrájené na tenké plátky
- 4 x 125 g filety z lososa, zbavené kůže
Na dresink YUZU YUZU
- 2 cm čerstvého kořenového zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 malá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená velmi jemně
- 2 lžíce Zdravého YUZU Tea
- 4 lžíce světlého olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na ozdobu
- malý svazek koriandru, pouze listy
- růžové ředkvičky nakrájené na tenké plátky
Postup
- Předehřejte troubu 200 °C (180 °C horkovzdušná)
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu. Přidejte pórek a pár minut opékejte. Snižte teplotu a vařte 15 minut nebo dokud pórek nezměkne, ale pozor ať zůstane stále zelený! Vyklopte do zapékací mísy.
- Do mísy dejte zázvor, česnek, chilli, YUZU tea, olej, sůl a pepř a promíchejte. Nechte si 2 polévkové lžíce zálivky. Filety lososa položte na pórek, ochuťte solí a pepřem a po lžících přelijte dresinkem tak, aby zázvor a chilli byly nahoře.
- Pečte 12–15 minut, nebo dokud není ryba právě upečená.
- Do vychlazeného dresingu přidejte koriandr a ředkvičky. Lžící naservírujte pórek na talíře a poklaďte lososem. Hotový pokrm ozdobte satátkem z ředkviček a koriandru.