Vařte, pečte, mlsejte...
s YUZU Tea z čerstvých citrusů
Nepečený YUZU cheesecake
Budete potřebovat
Korpus
- 200 g máslových celozrnných sušenek (u nás frčí i Lotusky)
- 100 g másla
Krém
- 2 balení mascarpone (po 250 g)
- 2 balení tvarohu (po 250 g)
- třtinový cukr moučka dle chuti
- 2 lžíce YUZU Tea
- 1 želatinový ztužovač zastudena (Například @droetker_cz)
Poleva
- YUZU Tea
- dortové želé @droetker_cz (čiré)
Postup
- Sušenky rozdrtíme na jemné drobky, zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme. Vzniklou směs nasypeme na dno 20 cm dortové formy a namačkáme ji tam silou, aby držela pohromadě a vytvořila pevný podklad. Dáme do lednice zatuhnout.
- Mascarpone, tvaroh, cukr a YUZU Tea vyšleháme do nadýchaného krému a podle návodu vmícháme želatinový ztužovač (asi 4-5 lžiček). Hmotu nalijeme na sušenkový podklad, uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.
- Dortové želé připravíme dle návodu, přičemž asi polovinu požadovaného množství tekutiny nahradíme YUZU Tea, zbytek doplníme vodou. Džemu může být i víc, hlavně když výslednou směs bude možné prohlásit ještě za tekutinu. Vmícháme práškové želé a dále postupujeme podle návodu na zadní straně pytlíčku.
- Želé necháme trochu vychladnout (ale aby nezačalo tuhnout) a nalijeme ho na tvarohovou směs a rozprostřeme po celém povrchu rovnoměrně.
- A opět vše dáme do lednice.
- Jakmile je dort ztuhlý, vyjmeme jej z formy a sníme ho.
Dobrou chuť!